tarih

Bugün :
Toplam :
Hakkımızda

Eski ile yeni, çağdaş yaşamın kucaklaştığı OTANTİK KENT TAŞKALE' doğal güzelliği ve tarihi eserleriyle bir açık hava müzesidir.

Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan OTANTİK KENT TAŞKALE; hiçbir özelliğini kaybetmeden günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Öz benliğinden ödün vermeden, kültürümüzü bağrında saklayarak bu güne gelmesin de Anadolu Türklüğü için unutulmaz bir görev ifa etmektedir.

Roma ve Bizans döneminde yerleşim yeri olarak kullanılan Manazan Mağarası, Türkiye'nin üçüncü büyük mağarası olan İncesu, büyük bir titizlikle kayalara oyulmuş 500 yıllık tahıl ambarları, tarih ve medeniyetle yoğurulmuş 'OTANTİK KENT TAŞKALE' turistlik bir beldedir.

Günlük yaşamını halıcılık ve hayvancılıkla temin eden kasaba halkı gelenek ve göreneklerini, kültürel el sanatları ve halıcılığa yansıtmaktadır

Taşkale kasabası Karaman iline bağlıdır. İl merkezine 48 km. uzakta olup, Ereğli Devlet karayoluna ise 23 km uzaklıktadır Bir vadi içinde kurulan Taşkale güneydoğusu İçel il sınırı, kuzeydoğusun da Ereğli Bolkar Dağları,
batısında Karaman, güneyin de Toros Dağları yer almaktadır Okuma yazma oranı %98 dir. 1 ilköğretim, 1 lise, 1 Sağlık Ocağı ve 1 Halk Kütüphanesi bulunmakta olup, nüfusu yaklaşık 1000 dolayındadır 5 mahalle ve muhtarı
bulunmaktadır Halıcılık oldukça gelişmiştir Ancak son yıllarda işçiliğin, emeğin karşılığını alamadığı için. halı dokuyan sayısında düşüş olmuştur.

En önemli sorunlarımızdan bin olan dışarıya göçün önlenmesi için turizm yatırımlarının yapılması.halıcılığa destek verilmesi, mağaralarımızın aydınlatılması ve yollarının yapılmasıdır.

İncesu Deresinde Sınıryer mevkiine yapılacak gölet Taşkale'deki çiftçilerin kurtuluşu, tarımın gelişmesinde en büyük etken olacaktır.

1.derecede Sit Alanı olan kasabamıza Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın el uzatarak Taşkale’nin layık olduğu yere getirilmesi gerekmektedir.

Kaya düşmesi sebebiyle afet sahası ilan edilen bölgenin yeniden tarama yapılarak geçmişte yapılan haksızlıkların düzeltilmesi ve kapsamın genişletilmesi bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızı rahata ve huzura kavuşturacaktır.

anketimize katılın
Taşkalede Toki Nereye Yapılmalı?

Karakuz
Sinat
Gedikte Harman Yerleri

Hakkımızda

Adres: Taşkale Belediye Başkanlığı Karaman 46. Km
© Copyright 2011 Her Hakkı Saklıdır Projen Danışmanlık tarafından geliştirilmiştir.
Aktif :
Bugün :